Ένα μήνυμα ελπίδας για την κατάθλιψη στέλνει μέσω Facebook ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Αφού ενημερώνει τους φίλους του ότι πάσχει για τέταρτη φορά από κλινική κατάθλιψη, επισημαίνει ότι λαμβάνει βοήθεια και αγάπη και τονίζει ότι η κατάθλιψη «αντιμετωπίζεται και νικιέται».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,

Τον τελευταίο καιρό, όπως ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι, κι όπως ίσως έχετε συμπεράνει απ’ τις αναρτήσεις μου, πάσχω, για τέταρτη φορά στη ζωή μου (γ@μ@ το κεφάλι μου δηλαδή) από κλινική κατάθλιψη. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου ζορίζομαι ακόμα και να βγω να πιω έναν καφέ – όλα τα εύκολα ξάφνου γίναν δύσκολα.

Σήμερα, κρατώντας το τελευταίο βιβλιαράκι μου στα χέρια μου, για πρώτη φορά δεν ένιωσα τη σπίθα εκείνη της χαράς που πάντα νιώθω με κάθε καινούριο χάρτινο μωρό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα απελπισίας, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας. Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα.

Και θέλω να θυμάστε, εν ασθενεία συνοδοιπόροι μου, ότι με την κατάλληλη θεραπεία – σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα – η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας – κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία – τη φράση “Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά.”».

dffsfs