Την επείγουσα ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων στην πόλη του Ηρακλείου τονίζει ο Συνδεσμος των εν Ελλαδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων με επιστολή του προς το δήμο, την περιφέρεια και την αστυνομική διεύθυνση.

«Δεχόμαστε συνεχείς καταγγελίες από τα μέλη μας/τουριστικά γραφεία, τα οποία διακινούν τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας μας, και τα οποία εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των τουριστών, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο του Ηρακλείου και την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στους τουρίστες», αναφέρεται στην επιστολή του Συνδέσμου.

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμα:

«Όπως και εσείς γνωρίζετε, ειδικά όταν στην πόλη φτάνουν κρουαζιερόπλοια, στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, συγκεντρώνεται πλήθος από παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές, επαίτες, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα κρούσματα κλοπών. Εκτός από την απωθητική εικόνα, πρέπει να τονιστεί και το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους τουρίστες.

Όλα τα παραπάνω κάθε άλλο παρά διαφήμιση αποτελούν για την εικόνα της χώρας μας και του Ηρακλείου στο εξωτερικό, ειδικά όταν αυτά συμβαίνουν σε ένα πεζόδρομο/ πύλη εισόδου της πόλης και μάλιστα στο ιστορικό της κέντρο.

Είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν, συντονισμένα και δραστικά μέτρα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου και να μειωθεί η αρνητική εικόνα που έχουν οι τουρίστες από την πόλη. Καμία διαφημιστική προβολή, όσο φιλόδοξη και να είναι, δεν μπορεί να αποδώσει, εάν ο επισκέπτης δεν αισθάνεται ασφαλής, δεν τον ευχαριστεί αυτό που βλέπει γύρω του όταν περπατάει.

Είμαστε στη διάθεσή σας να συνδράμουμε και να συνεργαστούμε για τον σκοπό αυτό».