«Ο Χρήστος Βέττας, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ και ψυχή του Πρότυπου Προγράμματος Απεξάρτησης κρατουμένων στη φυλακή Διαβατών Θεσσαλονίκης, έφυγε από κοντά μας πρόωρα. Με το έργο του έσωσε πολλούς και πολλές από τα ναρκωτικά και τη δυστυχία. Η ελληνική πολιτεία δεν θα τον ξεχάσει».

Με το μήνυμα αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τον υπεύθυνο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Προμηθέας», Χρήστο Βέττα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

pogtrpo2

Ο εκλιπών, όντας ο ίδιος απόφοιτος του προγράμματος «Ιθάκη» του ΚΕΘΕΑ, εργάστηκε επί χρόνια σε προγράμματα, που εστιάζουν στην κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων μετά τη σωματική αποτοξίνωση. Υπήρξε πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της πρώτης μονάδας απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές -σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, στις φυλακές Διαβατών- την οποία εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2015 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Χρήστος Βέττας ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Υπήρξε για εμένα όχι μόνο συνεργάτης, αλλά φίλος και αδελφός. Παρόλο που η προσπάθειά μας είναι ομαδική, ο Χρήστος ήταν ο κινητήριος μοχλός του “Προμηθέα” και ειδικά στη δημιουργία της μονάδας στα Διαβατά -μοναδικής στην Ελλάδα και μίας από τις δύο ή τρεις στην Ευρώπη», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα, Φαίδων Καλοτεράκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 15:45, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, εντός των κοιμητηρίων Θέρμης. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων δωρεές στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, «Προμηθέας» (ΕΤΕ 21029600364).