Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πλέουν στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα μεχρι τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 06 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη μέχρι το μεσημέρι. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά και πιθανόν στο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ μέχρι το βράδυ και κατά διαστήματα στη Δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (με υψόμετρο από τα 600-700 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο ενώ είναι πιθανό μέχρι τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr