Τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν δωρεάν και να χρησιμοποιούν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης, θα έχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση του δήμου ολοκλήρωσε την έκθεση με την οποία θα προμηθευτεί ένα σύστημα αυτόματης διάθεσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης, ώστε να δοθεί περαιτέρω «ζωή» στους ποδηλατοδρόμους.

Χάρη στο σύστημα αυτό οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα οικολογικό μέσο μεταφοράς το οποίο συμβάλει στη μείωση των ρύπων, του θορύβου, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Στάθη Λαφαζανίδη, οι σταθμοί που θα δημιουργηθούν θα επιτρέπουν την αυτόματη διάθεση ποδηλάτων κοινής χρήσης στους δημότες και στους επισκέπτες χωρίς την παρουσία προσωπικού. Με βάση την μελέτη, αρχικά θα προμηθευτούν πενήντα ποδήλατα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.