Σε μία εκπομπή που στην κυριολεξία άφησε εμβρόντητους όσους την παρακολούθησαν, ο Μανώλης Κονταρός θύμισε σε όλους τι πάει να πεί δύναμη της θέλησης, τι πάει να πεί αδάμαστη Κρητική ψυχή!

Καλεσμένος της Μπήλιως Τσουκαλά στην εκπομπή «Έχει γούστο» στη ΝΕΤ, τραγούδησε μεταξύ φίλων και συνεργατών για τη ζωή, για το περίσσευμα καρδιάς και ψυχής που διαθέτει, αλλά και για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε, προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα και να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά το ατύχημα, το Δεκέμβριο του 2010, που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι για έξι μήνες.

Όταν ρωτήθηκε γιατί, μετά από το ατύχημα, πέρασε πολύς καιρός να πάει στην Κρήτη, απάντησε: «‘Αργησα να πάω στην Κρήτη, γιατί είχα υποσχεθεί στους γονείς μου, ότι θα έμπαινα στο σπίτι μας όρθιος. Κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει τους πρώτους μήνες με την θεραπεία, που έπρεπε να κάνω στη Γερμανία, αργότερα στην Αθήνα και στο εξοχικό του πεθερού μου στο Λουτράκι».

Κοντά του στην επάνοδό του στα καλλιτεχνικά δρώμενα, ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας ο οποίος στάθηκε δίπλα του την πρώτη ημέρα του ατυχήματος δίνοντας του θάρρος, καθώς και εκείνος πέρασε την ίδια περιπέτεια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι ο Μανώλης Κονταρός ήταν όρθιος καθ’όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ενώ πριν το τέλος, προχώρησε σε μια πρόταση που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του. «Μπαίνοντας μπροστά», κάλεσε τους συναδέλφους του που βρίσκονταν μαζί του στο Studio, να πραγματοποιήσουν μια συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση ενός κέντρου αποκατάστασης ατυχημάτων, στη γενέτειρά του, τα Χανιά.