Η πρώτη πτήση charter για την φετινή τουριστική περίοδο προσγειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, μεταφέροντας περίπου 100 Γερμανούς .

Σε μία συμβολική κίνηση στην υποδοχή των πρώτων τουριστών βρέθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, ενώ παράλληλα διοργανώθηκε και μία μικρή γιορτή στο αεροδρόμιο, η οποία περιελάμβανε κερασμα με κρητικά εδέσματα, μουσική και χορό από παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα

Οι επισκέπτες δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι βρέθηκαν στην Κρήτη, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους τον θερμό τρόπο με τον οποίο τους υποδέχτηκαν οι Κρητικοί, σε μία προσπάθεια να αναστραφεί το όποιο αρνητικό για την χώρα μας κλίμα επικρατεί στην Γερμανία .

Σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναμένεται η δεύτερη πτήση τσάρτερ. Πρόκειται για την easy jet ,που θα μεταφέρει απο το Λονδίνο 160 Βρετανούς τουρίστες.

Τέλος από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τις επόμενες δέκα ήμερες αναμένονται δεκάδες οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, μεταφέροντας συνολικά 4.500 τουρίστες από Ρωσία Γερμανία , Ολλανδία, Αυστρία. και Ισραήλ.

Πηγή: cretalive.gr