Οι μαθητές θα έχουν έγκαιρα τετράδια και βιβλία

Διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη


ΕΛΛΑΔΑ
23:55
20/03/2012
Οι μαθητές θα έχουν έγκαιρα τετράδια και βιβλία
2
loading

Κανονικά θα εκτυπωθούν τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων και το απαραίτητο υλικό θα είναι στα χέρια των υποψηφίων ώστε να διενεργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν στις 21 Μαΐου, χωρίς προβλήματα.

Ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, που συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους, χωρίς μαγνητόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες, σε μια «συνάντηση γνωριμίας», όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα τετράδια θα είναι έτοιμα στις 30 Απριλίου. Άλλωστε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Όμως ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων για την προσεχή σχολική χρονιά. Τόνισε ότι μέχρι 10 Ιουλίου τα βιβλία γυμνασίων και λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία, ενώ ως τις 20 Αυγούστου θα είναι στα σχολεία και όλα τα βιβλία των δημοτικών.

Όσον αφορά στο νέο λύκειο και το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχικά ο Γ. Μπαμπινιώτης είχε μιλήσει για άμεση προώθηση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε χρόνος, σήμερα ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να προωθηθεί διότι οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν περαιτέρω διάλογο. «Δεν είμαι πολιτικός», είπε ο υπουργός, «να επιμείνω να περάσει τώρα για να το πιστωθώ».

Όμως, με τους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα, και κυρίως το ζήτημα της αξιολόγησης. Ο Γ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε τη θέση του ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν αρνητικές αξιολόγησης θα πρέπει να βοηθηθούν για να διορθώσουν τα αρνητικά σημεία και όχι να απολυθούν ή να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αξιολογούνται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η προκάτοχός του Άννα Διαμαντοπούλου, πάντως, τον διαβεβαίωσε ότι έχουν αντιμετωπισθεί όλα τα ζητήματα σχετικά με τα εκπαιδευτικά της επόμενης σχολικής χρονιάς, τις μετακινήσεις - αποσπάσεις εκπαιδευτικών κ.λπ.

Σχετικά με το νόμο για τα πανεπιστήμια, ο υπουργός επανέλαβε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί, τόνισε ότι οι συναντήσεις του με τους πρυτάνεις είχαν στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις πανεπιστημίων - υπουργείου Παιδείας και να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα σε κλίμα συνεργασίας και δικαιοσύνης. Πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι της λογικής να ασκεί πιέσεις μέσω της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.

Για το ζήτημα με τους διορισμούς των κοσμητόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ένα άτομο με τόσο σημαντικές αρμοδιότητες θα έπρεπε να εκλέγεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Kitsos

    Τα περσινά βιβλία θα έρθουν έγκαιρα του χρόνου.

  2. avatar ἴων μ.

    φοβερὴ εἴδησι! σὰ δὲν ντρεπόμαστε λέω γῶ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει