Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου, η οποία διοργανώνεται κατά το διάστημα 7-11 Μαρτίου.
Το περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής αναμένεται αύριο να επισκεφθεί και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Την Πέμπτη η ελληνική αποστολή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις σε μεγάλα γερμανικά και διεθνή MME, επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες και συναντήσεις με παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Στόχος της ελληνικής παρουσίας σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου είναι η προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η ανατροπή του κλίματος επιφύλαξης των γερμανών τουριστών και η αποκατάσταση της Ελλάδας ως κορυφαίου, ασφαλούς και φιλόξενου τουριστικού προορισμού.

Η ΙΤΒ 2012, με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 187 χώρες και πάνω από 110.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο, αποτελεί κορυφαία έκθεση για τον τομέα του Τουρισμού παγκοσμίως. Στην φετινή διοργάνωση τιμώμενη χώρα είναι η Αίγυπτος, ενώ το θέμα της «Αραβικής Άνοιξης» και των επιπτώσεών της στην τουριστική κίνηση των χωρών της περιοχής θα αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης από το τουριστικό συνέδριο που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Το Συνέδριο θα πραγματευθεί ακόμη την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην βιομηχανία του Τουρισμού, με κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο Χανς-Βέρνερ Ζιν, Πρόεδρο του οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου (ifo).

Στην φετινή ΙΤΒ ξεχωρίζει η «Σύνοδος των νέων ΜΜΕ» στην οποία θα συμμετάσχουν διαχειριστές ταξιδιωτικών blogs από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συζητήσουν τον βαθμό επιρροής του Διαδικτύου στην επιλογή τουριστικών προορισμών.