Συνωστισμός επικράτησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την πρωτοβουλία της Γεωπονικής Σχολής για τη διανομή πατάτας Νευροκοπίου και Βροντούς σε τιμές παραγωγού με 0,25 ευρώ/κιλό.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί, καθώς υπήρξαν οργανωτικά προβλήματα και έλλειψη συντονισμού, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετηθεί το σύνολο των καταναλωτών που προσήλθαν, δεδομένου ιδίως ότι σήμερα η προτεραιότητα δόθηκε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής, Χρίστο Καμενίδη, το ΑΠΘ δέχτηκε χτες πάνω από 4.000 ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, για την παραγγελία περισσότερων από 60 τόνους πατάτας, ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε αρχικώς προϋπολογιστεί.

Παράλληλα, όμως, σήμερα προσήλθαν στον χώρο και πολίτες που αν και είχαν ενημερωθεί για τη διανομή της φθηνής πατάτας, δεν γνώριζαν ότι για να μπορούν να αγοράσουν έπρεπε να έχουν κάνει τις παραγγελίες τους από χθες.
Μετά τα προβλήματα που σημειώθηκαν, αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο διανομής και η πώληση της φθηνής πατάτας, στον προαύλιο χώρο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ, θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα.

Αν και όσοι δεν μπόρεσαν να αγοράσουν σήμερα τις φθηνές πατάτες δήλωσαν δυσαρεστημένοι, κάνοντας λόγο για σοβαρά οργανωτικά προβλήματα στην όλη διαδικασία, ωστόσο πολλοί καταναλωτές έφυγαν από τον χώρο ικανοποιημένοι, έχοντας αγοράσει τις ποσότητες που επιθυμούσαν και εκφράζοντας την ευχή η πρωτοβουλία να επεκταθεί άμεσα και σε άλλα προϊόντα.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές ζητούν κατά προτεραιότητα φασόλια Πρεσπών, ρύζι, ελαιόλαδο και ελιές, οπότε αυτά θα είναι πιθανώς και τα επόμενα προϊόντα στα οποία θα επεκταθεί η διανομή.