Ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης απαιτεί πλέον και την παρουσία συγκεκριμένων ελεγκτών κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία. Έτσι, από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Μαρτίου, αρχίζει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι διπλωματούχοι ή πτυχιούχοι μηχανικοί και να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα μελέτης ή επίβλεψης ή κατασκευής κτιρίων, η οποία δίνει το δικαίωμα διενέργειας ελέγχων σε κτίρια συνολικής επιφάνειας μικρότερης ή ίσης των χιλίων (1.000) τ.μ.. Για τη διενέργεια ελέγχων σε κτίρια συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των χιλίων (1.000) τ.μ., απαιτείται τουλάχιστον τετραετής αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.