Ανησυχίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη (29/11) εξέφρασε το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

«Αν κάθε Τετάρτη γίνονται τέτοια επεισόδια, τις επόμενες ημέρες δεν θα λειτουργεί το Ειρηνοδικείο και η ελληνική δικαιοσύνη. Το δημόσιο πληρώνει για την αναβολή και οι υποθέσεις των πολιτών μένουν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω δηλώσεών του στον ΣΚΑΪ.

«Αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, την επομένη Τέταρτη δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί. Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς», συμπλήρωσε ο κ. Βερβεσός.

Επισήμανε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πριν από δύο ημέρες, κινδύνεψαν υπάλληλοι και δικηγόροι που μπήκαν την επομένη ημέρα μέσα στο Ειρηνοδικείο και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι, με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις ο Νίκος Τόσκας, παρότι κατηγόρησε και τις συλλογικότητες που ψέκασαν τους αστυνομικούς με σκόνη από πυροσβεστήρες, επισήμανε ότι «ήταν λάθος η ρίψη χημικών από την Αστυνομία στο Ειρηνοδικείο».