Έτοιμοι για «μάχη» είναι οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας που ξεκινούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας και διανομή των προϊόντων τους.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 6 Μαρτίου όπου θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκοντας να συναντηθούν τον ίδιο τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, επίλυση θεσμικών θεμάτων και άμεση αποζημίωση από το ΕΛΓΑ για την απώλεια παραγωγής, ως και 30%, που έχουν υποστεί φέτος λόγω παγετού.

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας στο Λαγκαδά, ενώ την Τετάρτη θα πάνε στη 1 το μεσημέρι σε άλλη γαλακτοβιομηχανία στα Κουφάλια.

Στις 28 Φεβρουαρίου οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου και θα διανείμουν στους περαστικούς, γάλα, τυρί και γιαούρτι.