Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Αλλάζουν οι τιμές που πληρώνουν οι οδηγοί


ΕΛΛΑΔΑ
9:23
30/11/2017
Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό
5
loading

Νέα διόδια μπαίνουν σε λειτουργία στην Εγνατία Οδό, καθώς έπεσα οι υπογραφές στη σχετική υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων Παμβώτιδας της Εγνατίας Οδού σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, με κόστος 1,20 ευρώ για τα Ι.Χ.

Με την ίδια απόφαση μειώνονται (από τις 14 Δεκεμβρίου) από τα 2,40 στα 2,10 ευρώ το αντίτιμο των διοδίων που πληρώνουν οι οδηγοί Ι.Χ. στους υφιστάμενους σταθμούς στην Τύρια και στο Μαλακάσι. Για τα φορτηγά, λεωφορεία, κ.λπ., τα διόδια στους δύο τελευταίους σταθμούς μειώνονται από τα 6 στα 5,3 ευρώ, ενώ για τα μεγαλύτερα οχήματα από τα 8,40 στα 7,40 ευρώ. Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται πως τα φορτηγά, λεωφορεία, κ.λπ. θα πληρώνουν 3 ευρώ για διέλευση από το νέο σταθμό της Παμβώτιδας ενώ τα μεγαλύτερα οχήματα 4,20 ευρώ.

Στο άρθρο πέντε της υπουργικής απόφασης προβλέπεται πως απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων Ι.Χ. που ανήκουν σε ανθρώπους με αναπηρία, σε ανέργους καθώς και τα Ι.Χ. ή επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης του δικτύου περιοχής, «υπό τους όρους που θα καθοριστούν σε απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών».

Σήμερα λειτουργούν στην Εγνατία Οδό επτά μετωπικοί σταθμοί διοδίων ελεγχόμενοι με μπάρες (Τύριας, Μαλακάσι, Πολύμυλος, Μάλγαρα, Ανάληψη, Μουσθένη και Ίασμος), και ένας μετωπικός σταθμός διοδίων ελεγχόμενος με μπάρες στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας (Προμαχώνας).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Θάνος

  [...]. Το ξεκίνησε ο Σουφλιάς το συνεχίζουν οι τωρινοί. Δεν το ξεχνάω, δεν θα το ξεχάσω.

 2. avatar Sotiris

  Αλήθεια μήπως κανείς μπορεί να μας πει εάν υπάρχει άλλη χώρα ανά την Υφήλιο που να πληρώνει τόσο απίθανα διόδια ? ? ? ?
  Έ ρε γλέντια, κι εδώ βραβείο Γκίνες για τους ραγιάδες φοροφυλακισμένους αμίλητους και ανίκανους να αντιδράσουν ! ! !

 3. avatar ςδφεγυ34

  Καλά δεν ανακοίνωσαν λίγες μέρες πριν ότι θα φύγουν όλα τα μετωπικά διόδια και θα λειτουργήσουν ηλεκτρονικά μόνο;;

 4. avatar Πρώτη φορά αριστερά.

  Στην αντιπολίτευση σήκωνε τις μπάρες για κομματικούς πονηρούς σκοπούς και τώρα στην κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να εγκαθιστά διόδια.

  1. avatar αστα….

   και ειναι μεγαλος ο δρομος...χωραει πολυ διοδιο ακομα......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει