Για δεύτερη μέρα, συνεχίζονται από το πρωί, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Την ψήφο των 5.834 δικηγόρων της πόλης διεκδικούν δώδεκα υποψήφιοι πρόεδροι, από τους οποίους ένας κατέρχεται χωρίς συνδυασμό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες, Κυριακή, πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών, ψήφισαν 1.126 μέλη του ΔΣΘ, ενώ σήμερα προβλέπεται το μεγαλύτερο κύμα προσέλευσης στις κάλπες. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να υπάρξει επαναληπτικός γύρος εκλογών, στις 3 και 4/12, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψήφιων προέδρων.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα περί Δικηγόρων, η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/18) και θα λήξει στο τέλος του 2021. Οι υποψήφιοι πρόεδροι για να εκλεγούν στο νέο διοικητικό συμβούλιο (25μελές) πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Οι εκλογές διεξάγονται στο ξενοδοχείο Capsis. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, οπότε θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.