Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Β. Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί μεταξύ -4 και 4 βαθμών Κελσίου, ενώ επικρατεί συννεφιά. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί στο Νευροκόπι, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -10 βαθμούς, -7 στα Γρεβενά και -5 στην Φλώρινα και στην Καστοριά.

Κλειστοί, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Μουζακίου – ‘Αρτας και Μουζακίου – Ανατολικής Αργιθέας, στην Καρδίτσα, και Δράκειας – Χανίων, στο Πήλιο.

Στη Ροδόπη, εξαιτίας της αυξημένης στάθμης του νερού και παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου).

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και σε τμήμα του δικτύου της Θράκης.