Οι ασθενείς χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και ο παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το θερμόμετρο έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, στις 9 το πρωί, σημειώθηκαν στο Νευροκόπι -11, στη Φλώρινα -10, στην Πτολεμαΐδα και στην Ορεστιάδα -7, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειχνε -1 βαθμό Κελσίου.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης, αποκλεισμένα παραμένουν έξι δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο Πύλης των Τρικάλων. Στο νομό Καρδίτσας, από τη χιονόπτωση σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας στο δήμο Αργιθέας και σε ορεινούς οικισμούς του νομού. Προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης, Ευρώπου-Πολυπέτρου, Καμποχωρίου-Αξιούπολης, Μικροκάμπου-Νέου Αγιονερίου, στο νομό Κιλκίς, Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου και Βίγλας) και Φλώρινας-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου). Ακόμα, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους δρόμους Δολίχης-Λιβαδίου Λάρισας, Κλοκοτού-Προαστίου και Τρικάλων-‘Αρτας (από το 56ο έως το 75ο χλμ.), στο νομό Τρικάλων, Δράκειας-Χανίων, Κουκουράβας-Μακρυνίτσας και Ζαγοράς-Πουρίου, στο νομό Μαγνησίας, Μουζακίου-‘Αρτας, Μουζακίου-Ανατολικής Αργιθέας και Μουζακίου-Ανθοχωρίου- Κερασιάς, στο νομό Καρδίτσας.

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης νερού και παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων κοντά στις περιοχής του Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στην επαρχιακή οδό Παραδήμης-Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Τραύου (περιοχή Ν. Καλλίστης και γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης και Διώνης-Αετοκορυφής.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Ποταμιάς – Μάνδρας, στην Ξάνθη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και ο επαρχιακός δρόμος Δικαίων – Δίλοφου, στην Ορεστιάδα.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σ’ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στη βόρεια Χαλκιδική, στο Δήμο Παιονίας Κιλκίς και στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Κιλκίς, Ροδόπης καθώς και σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της Θεσσαλίας.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Μεταξάδων – Παλιουρίου – Αλεποχωρίου και Ορμενίου – Πενταλόφου – Πετρωτών – Βάλτου, στο νομό Έβρου, Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, από την ‘Αρνισσα, τη Βέροια και τη Νάουσα, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα των νομών Ημαθίας και Πέλλας, στους δρόμους Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου και Κατερίνης – Ελασσόνας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.