Σταγόνα στον «ωκεανό» των αναγκών που προξένησε η βιβλική πλημμύρα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο αποδεικνύονται οι δυνάμεις που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά από σχετικά αιτήματα των αρμόδιων κρατικών φορέων.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Βιντεο: Γιάννης Κέμμος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και μετά από σχετική αίτηση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν συγκεκριμένα έξι αξιωματικούς, 35 οπλίτες και δύο μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους καθώς και επτά φορτωτές γαιών, δύο φορτωτές/εκσκαφείς τάφρων, έναν ισοπεδωτή γαιών, ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα ανυψωτικό γερανό και δύο ανατρεπόμενα οχήματα.

Η χρησιμότητα βέβαια των βαρέων μηχανημάτων του στρατού φάνηκε σε σημεία κλειδιά, όπως του δρόμου που πηγαίνει προς το παραλιακό μέτωπο της Νέας Περάμου, τέμνοντας τις γραμμές του τρένου. Ένας δρόμος που πλέον δεν υπάρχει.

Παράλληλα, ευρίσκονται σε ετοιμότητα δομές θερέτρων προσωπικού των Κλάδων των ΕΔ, στο νομό Αττικής, για την παροχή προσωρινού καταλύματος σε κατοίκους των πληγεισών περιοχών καθώς και στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας για την υποδοχή περιστατικών υγείας.