Οι αλλαγές στις πανελλαδικές και τις εξετάσεις του Λυκείου

Η πρόταση του υπουργείου που αποτελεί και τη βάση του διαλόγου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:15
12/11/2017
Οι αλλαγές στις πανελλαδικές και τις εξετάσεις του Λυκείου
7
loading

«Από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα, ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι», δηλώνει ο υπουγγός Παιδείας, Κώστας Γαρβόγλου, σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Αναφέρει ότι οι μαθητές της σημερινής Α' Λυκείου, που θα είναι στην Γ' Λυκείου τη σχολική χρονιά 2019-2020, θα εισαχθούν στα ΑΕΙ με βάση το νέο σύστημα που θα προκύψει από την αναμόρφωση του λυκείου. Η πρόταση του υπουργείου που αποτελεί και τη βάση του διαλόγου, είναι ότι έπειτα από μια διαδικασία πολλαπλού ελέγχου ως προς την απόδοση των μαθητών , διαμορφώνεται ένας τελικός βαθμός απολυτηρίου στη Γ' Λυκείου που περιλαμβάνει τις επιδόσεις τους σε εργασίες, εξετάσεις τετραμήνων, ολιγόλεπτα τεστ, στην προφορική παρουσία και στις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις. «Με τον βαθμό αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια από το 2020», εξηγεί και προσθέτει ότι «άρα, η πρόσβαση θα γίνεται με το απολυτήριο λυκείου και η εξεταστική διαδικασία, αποδραματοποιημένη πλέον, θα είναι ένα μέρος του συνολικού βαθμού του απολυτηρίου». Αναφέρει ότι έως τότε θα έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να αρχίσει η βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar noisis

  Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα όταν γίνεται μια μεταρρύθμιση πρίν ακόμη δούμε τα αποτελεσματά της τρέχουμε να την καταδικάσουμε.

 2. avatar Σοφία Σοφία

  Αναγκάζει λοιπόν το σύριζα τους μαθητές να κάνουν φροντιστήριο σε ΟΛΑ τα μαθήματα Μπράβο αριστερά....

  1. avatar noisis

   Δηλαδή ρε Σοφία για να καταλάβω τόσα χρόνια πώς περνούσαν τα παιδιά στις σχολές ; χωρίς φροντιστήρια;

 3. avatar Δυσκολία εισαγωγής

  Σε όσα μαθήματα και με ό,τι σύστημα θα εξετάζονται οι μαθητές, η επιτυχία σε καλή σχολή θα είναι το ίδιο δύσκολη. Κι αυτό διότι η δυσκολία είναι συνάρτηση του αριθμού των υποψηφίων και του αριθμού των εισακτέων. Πολλοί υποψήφιοι διαγωνίζονται για λίγες θέσεις.

 4. avatar Χα χα χα χα χα χα χα

  ο νεοφασίστας άεργος του Σϋριζα που έχει κρεμάσει την νεολαία με τις απίθανες πράξεις του.

  1. avatar noisis

   είτε μπούν στα Πανεπιστήμια είτε δέν μπούν ένα και το αυτό. Θα έχουν μητρώο στον ΟΑΕΔ για πολλά χρόνια άν μείνουν Ελλάδα με τις απίθανες πράξεις των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

 5. avatar Ψηρίς

  Το άρθρο δεν το διάβασα, αλλά η φωτο τα σπάει!

  Τι μπαρμπα Στάθης είναι αυτός ο Γαρβρογλου!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει