Περισσότερες από 20 κλήσεις για άντληση υδάτων έχει δεχτεί το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει στην Αθήνα έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

Την ίδια ώρα περισσότερες από 136 κλήσεις αφορούν σε κοπή δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων, όπως πινακίδες, τα οποία έχουν πέσει λόγω των ισχυρών ανέμων σε εισόδους πολυκατοικιών και σταθμευμένα ΙΧ.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της βροχής εντοπίζονται σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου μάλιστα αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Μεγαλύτερα προβλήματα ωστόσο παρατηρούνται στην Τρίπολη όπου η τοπική υπηρεσία έχει δεχτεί 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα..

Σε εξέλιξη βρίσκεται καταιγίδα με βροχή και χαλάζι στο οροπέδιο της Μαντινείας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου.

Με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, από το ύψος του Αγίου Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου κι ως την Κερασίτσα όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ αυτοκίνητα έχουν μείνει στο δρόμο.

Ακόμα και στην εθνική οδό Τρίπολης – Βυτίνας λίγο μετά την Τρίπολη τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί μέσα στην Τρίπολη, όπου αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν γεμίσει με νερά.

Χείμαρρος στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά, έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις.

Επίσης πρόβλημα υπάρχει στον περιφερειακό της πόλης αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, λίγο πριν το χωριό του Στενού, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό.

Στα Καβάσιλα Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, ενώ σε άλλο περιστατικό στην ίδια περιοχή δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία όμως δεν τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, στην Πάτρα, τμήμα μπαλκονιού έπεσε από κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.