«Μετεωρολογική βόμβα» έπεσε χθες στην Αθήνα, αλλά και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με καταιγίδες που προκάλεσαν πολλά προβλήματα.

Στο Λεκανοπέδιο αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, με την Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας να μένει κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για αρκετή ώρα, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνα, Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Η καταιγίδα προκάλεσε βλάβες και στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι αρκετές περιοχές στα ανατολικά και νότια προάστια.

Δέκα μικτά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, αποτελούμενα από υπαλλήλους των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και οδοποιίας, και σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές, εποπτεύουν τις γειτονιές στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, καταγράφοντας τις ανάγκες και αποκαθιστώντας τυχόν προβλήματα.

Οι δημότες που χρειάζονται βοήθεια για πλημμυρισμένα σπίτια, φραγμένα φρεάτια και κομμένα δέντρα, μπορεί να καλεί στο 1960, όλο το 24ωρο.