Έντονη αντίδραση του Δήμου Μήλου σε ενδεχόμενο πρόστιμο για παράνομη χωματερή

«Υπάρχει η αλληλογραφία του Δήμου που αποδεικνύει ότι δεν έχει κωλυσιεργήσει καθόλου σε αντίθεση με το Δημόσιο»


ΕΛΛΑΔΑ
17:44
08/11/2017
Έντονη αντίδραση του Δήμου Μήλου σε ενδεχόμενο πρόστιμο για παράνομη χωματερή
loading

Για πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ που θα φτάσει ακόμα και τις 320.000 ευρώ και θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος της Μήλου, για την παράνομη χωματερή στην περιοχή Μπραντώνι, κάνουν λόγω τα mileikanea.gr, επικαλούμενα δημοσίευμα της «Καθημερινής», που αναφέρεται σε πρόστιμα που θα επιβληθούν σε Δήμους σε όλη την χώρα που λειτουργούν παράνομες χωματερές.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Για πολιτική σκοπιμότητα κάνει λόγο ο Δήμαρχος της Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, που μιλώντας στο Newsbeast.gr αναφέρει πως δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι σχετικό στο Δήμο της Μήλου. Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, αναφέρει ο Δήμαρχος, έχει τα στοιχεία να αποδείξει πως την ευθύνη φέρει αποκλειστικά το Ελληνικό Δημόσιο καθώς αυτό είναι που κωλυσιεργεί.

Η δήλωση του Δημάρχου στο Newsbeast.gr έχει ως εξής:

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν υπάρχει. Εάν και όταν μπει, έχουμε στοιχεία για να αποδείξουμε πως φταίει το ελληνικό κράτος και όχι ο Δήμος Μήλου. Εγώ έχω κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται και διαγωνισμό που βγήκε άγονος και το ελληνικό κράτος αδρανεί προκειμένου να προχωρήσει το έργο μου.

Η ΚΕΔΕ στο συνέδριό της στη Χαλκιδική, όπως και κάθε συνέδριο τώρα που θα πάμε στα Γιάννενα 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου, θα πάρει πάλι ομόφωνη απόφαση που θα λέει «αχρεωστήτως επιστρέφονται (τα πρόστιμα) στο ελληνικό δημόσιο γιατί το ελληνικό δημόσιο είναι αυτό που έχει τις διεργασίες στα χέρια του και όχι οι Δήμοι».

Δεν μας έχει κοινοποιηθεί κάτι. Το ακούσαμε. Το σημαντικό είναι πως υπάρχει η αλληλογραφία του Δήμου που αποδεικνύει ότι δεν έχει κωλυσιεργήσει καθόλου ενώ απεναντίας το ελληνικό δημόσιο με την γραφειοκρατία του κωλυσιεργεί. Θα μιλήσουμε με στοιχεία».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει