Μπροστά σε νέα δεδομένα βρίσκονται οι τακτικοί, αλλά και οι περιστασιακοί χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στην παρούσα φάση εφαρμογής του νέου συστήματος, τα είδη των εισιτηρίων και καρτών δεν αλλάζουν. Αλλάζει το μέσο που χρησιμοποιείται, και από χάρτινο γίνεται ηλεκτρονικό.

Το σύστημα ηλεκτρονικού κομίστρου υποστηρίζει δύο κατηγορίες προϊόντων:

  • Προϊόντα χρονικής διάρκειας, όπως είναι π.χ. το εισιτήριο €1,40 με διάρκεια 90 λεπτά της ώρας, η παλαιού τύπου μηνιαία κάρτα με ονομασία προϊόν 30 ημερών, η ετήσια κάρτα με διάρκεια ισχύος 365 ημέρες κ.λπ
  • Αποθηκευμένη αξία (ευρώ), την οποία χρησιμοποιούμε ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι από το οποίο αφαιρείται η αξία μιας διαδρομής (π.χ. απλή διαδρομή αξίας €1,40 ή μιας απλής διαδρομής αεροδρομίου με λεωφορείο ή μετρό).

Όσοι δεν δικαιούνται κάποια έκπτωση στο εισιτήριο μπορούν να χρησιμοποιούν την ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card ή το πολλαπλό εισιτήριο.

Η βασική διαφορά στη χρήση του πολλαπλού εισιτηρίου και της ATH.ENA Card έγκειται στο ότι :

  • Tο πολλαπλό εισιτήριο μπορεί να φορτιστεί μόνο με προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας (π.χ. εισιτήρια 90 λεπτών-μιας διαδρομής, ημερήσιο, 5ήμερο, τουριστικό κ.α.) και έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής.
  • H ATH.ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα  και με προϊόντα χρονικής διάρκειας, κυρίως μεγάλης διάρκειας (π.χ 30, 90, 180 ή 365 ημερών), ή μικρής (π.χ. εισιτήριο αεροδρομίου κ.α.) και με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Επομένως, η επιλογή μεταξύ ATH.ENA Card ανώνυμης και πολλαπλού εισιτηρίου είναι θέμα των συνηθειών μετακίνησης που έχετε και ποια προϊόντα κομίστρου είναι πιο κατάλληλα για τις μετακινήσεις σας.

Αν είστε συχνός ή περιστασιακός χρήστης, διαλέξτε ανάμεσα στην προσωποποιημένη και την ανώνυμη. Αν πάλι είστε επισκέπτης στην Αθήνα ή σπάνια μετακινείστε με αστική συγκοινωνία προτιμήστε το πολλαπλό εισιτήριο.

Μπορείτε να αποκτήσετε Ανώνυμη ATH.ENA Card σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση ανώνυμης ATH.ENA Card είναι η αγορά εισιτηρίου 5 ή 10 + 1 διαδρομών. Μετά μπορείτε να βάλετε μόνο 1,40 ευρώ.

Από τις 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει και η έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων με τιμή 1,4 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Το πολλαπλό εισιτήριο μπορείτε να το εκδώσετε σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα. Μπορείτε να το φορτίσετε με το ημερήσιο των 4,5 ευρώ και άλλα προϊόντα αλλά όχι με το απλό των 1,40 ευρώ.