Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι από τον δικηγορικό χώρο, συνοδοιπόροι από την πολιτική, αλλά και πλήθος κόσμου, αποχαιρέτησαν σήμερα τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στη νεκρώσιμο ακολουθία που έγινε στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό.

Η σύζυγος και τα παιδιά του, ο αδερφός του, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, αλλά και η μητέρα του Ίριδα είπαν το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπό τους, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και πολλά ακόμη πρόσωπα από τον χώρο της δικηγορίας και της πολιτικής.

Συγκεκριμένα, εκεί ήταν και ο Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Βασίλειος Αλεξανδρής, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, ο πρώην υπουργός, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και οι Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βοζεμπεργκ, Νίκος Δένδιας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μάκης Βορίδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος και πολλοί ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το παρών» έδωσαν επίσης -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννη, με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχει αναστατώσει όλη την ελληνική κοινωνία. «Ένας εξαίρετος άνθρωπος έφυγε άδικα. Ελπίζω γρήγορα η Αστυνομία να εξιχνιάσει αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ. Όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν τον περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», επισήμανε ο κ Γιακουμάτος.

«Η μαχόμενη ποινική δικηγορία και ο χώρος της υπεράσπισης από προχθές είναι φτωχότερος», σημείωσε ο δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου.