Εννιακόσια βρέφη πεθαίνουν ετησίως λόγω κρίσης!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία


ΕΛΛΑΔΑ
16:47
23/01/2012
Εννιακόσια βρέφη πεθαίνουν ετησίως λόγω κρίσης!
4
loading

Από τη δίνη της κρίσης δεν γλιτώνουν ούτε και τα νεογέννητα μωρά αφού σύμφωνα με τα στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές που είδαν το φως της δημοσιότητας περίπου 900 βρέφη κάθε χρόνο δεν προλαβαίνουν να δουν τη ζωή καθώς πεθαίνουν πριν ακόμη την απολαύσουν.

Βρέφη χάνουν τη ζωή τους και οι μητέρες τους κινδυνεύουν σοβαρά από την έλλειψη μονάδων εντατικής φροντίδας νεογνών.

Ακόμη και οι ειδικοί του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας σοκαρίστηκαν από τα στατιστικά δεδομένα. Μάλιστα, για πρώτη φορά η Ειδική Επιτροπή Περιγεννητικής ζήτησε τον ακριβή αριθμό γεννήσεων από δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια, ενώ ήδη εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας ριζικές αλλαγές στο σύστημα περιγεννητικής φροντίδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στα νοσοκομεία που λειτουργούν τέτοιες μονάδες παραμένουν κλειστές από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Αττικό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Αττική, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, από τις τρεις μονάδες εντατικής νεογνών λειτουργεί μόνο η μία, κι από τα 20 κρεβάτια σε λειτουργία είναι μόνο τα 5.

Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σκουριάζουν, τα κρεβάτια παραμένουν κενά και τα βρέφη χάνονται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Νίκος Θ

  Εδώ φταίει και ο Σημίτης που παριστάνει σήμερα τον τιμητή, που έφτιαξε νέα νοσοκομεία χωρίς να κλείσει τα παλαιότερα. Μετά θα μας πει οτι και γι' αυτό φταίει το μνημόνιο και εμείς από κάτω θα τον χειροκροτάμε. Θα κάνει κριτική όπως κάνει σήμερα για τις εξοπλιστικές δαπάνες, λέγοντας οτι πόλεμος με τη Τουρκία δεν έιναι δυνατόν να γίνει. Παρόλα αυτά όμως χρεωθήκαμε 25 δις για αγορές του αιώνα επί των ημερών του. Εν τω μεταξύ, πολλά απ' αυτά τα όπλα ακόμη τα περιμένουμε, ή ένα μεγάλο ποσοστό από τα παραλειφθέντα μετά κόπων και βασάνων ήταν ελατ τωματικά.
  Άρε μούτζα που θέλουμε όλοι μαζί!

 2. avatar Stilitis

  Εδώ ...κάποιος έκλεισε την παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του Παίδων... Σκόπιμο κλείσιμο γιατί μάλλον κόστιζε πολύ...

 3. avatar xaroula

  Για όλα υπαίτια θεωρείται η κρίση!

 4. avatar xarilaos

  Λεφτά υπάρχουν...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει