«Διάλογο» αντιπαράθεσης άνοιξαν Πρώτο Θέμα και Νίκος Παπανδρέου. Η εφημερίδα, στο σημερινό της φύλλο, του αφιερώνει αρκετό χώρο κάνοντας αναφορά στην καθημερινότητά του, χαρακτηρίζοντας τη ζωή του ιδιαίτερα… άνετη σε σχέση με τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας.

Με αναφορές σε ακριβά αυτοκίνητα (Porsche και BMW 4×4) και γενικότερα σε ένα πολυτελές lifestyle την εποχή της βαθιάς κρίσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το Θέμα κριτικάρει τις επιλογές του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπανδρέου με τοποθέτησή του, απαντάει στην εφημερίδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι όσα του προσάπτουν περί χλιδής, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα καθώς, όπως λέει ο ίδιος, «ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά. Άλλωστε δε συνάδουν με την φύση μου».

Σχετικά με τις φωτογραφίες των αυτοκινήτων που φιγουράρουν και στο εξώφυλλο, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κάποια ιδιοκτησιακή σχέση. «Φυσικά και δε μου ανήκει. Όπως και δε μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε. Έχω ένα οικογενειακό Volvo του 2003», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι».

Ο θιγμένος Νίκος Παπανδρέου στέκεται στην εμμονή μερίδας των ΜΜΕ να ασχολείται με τον ίδιο λασπολογώντας, εξηγώντας ουσιαστικά γιατί προέβη στη σχετική απάντηση και ξεκαθαρίζει: «Φυσικά, σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το Δημόσιο».

Και κλείνοντας, τονίζει: «Με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά» και συνεχίζει: «Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν έσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;».