Μηνύσεις κατά του ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ που έβαλε ξαφνικά λουκέτο καταθέτουν οι εργαζόμενοι.

Τα Βασίλαγας 3Β Markets, με την επωνυμία ΥΙΟΙ Κ ΒΑΣΙΛΑΓΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ., κατέβασαν αιφνιδίως ρολά στην επιχείρηση το καλοκαίρι.

«Το νέο κανόνι του Βασίλαγα δε δικαιολογείται, κατά την άποψή μου, διότι σύμφωνα με τα στοιχεία μας είχε μία κερδοφορία ενδιαφέρουσα την περασμένη περίοδο, που δεν δικαιολογεί τον τραπεζικό δανεισμό του και πολλά άλλα στοιχεία που συζητάμε με την οικονομική αστυνομία, για να γίνει μία παρέμβαση στον χώρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης όταν έσκασε το λουκέτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» 52 εργαζόμενοι της Βασίλαγας κατηγορούν τους ιδιοκτήτες για δόλια χρεοκοπία και υπέβαλαν μήνυση στον εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς.

Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Ιούνιο επειδή δεν εξόφλησε τιμολόγιο σε εταιρεία που φέρεται να ανήκει σε άτομο του στενού περιβάλλοντος του αντιπροέδρου της εταιρείας, όπως γράφει το Έθνος.

Οι 52 εργαζόμενοι δεν έλαβαν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις που φτάνουν σε 304.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, πομπώδεις τίτλοι έκαναν λόγο για την άφιξη της κορυφαίας εταιρείας στο χώρο του λιανεμπορίου, της αμερικανικής Walmart στην Ελλάδα. Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι επίκειται σύμπραξη του μεγαλύτερου retailer στον κόσμο, με τον Παναγιώτη Βασίλαγα, μέχρι πρότινος πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής εταιρείας.

Τελικά το καλοκαίρι που πέρασε η εταιρεία έβαλε ξαφνικά λουκέτο.