Την έντονη αντίθεση της ΓΣΕΕ σε ενδεχόμενη νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, διατύπωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

«Καταρχήν τη θεωρούμε ακραία πράξη -και κοινοβουλευτικά και συνταγματικά- να επιβληθεί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική πράξη. Αν νομίζει ότι μπορεί κι ότι έχει την αντοχή και τη συνοχή, αυτό το τριμερές σχήμα που στηρίζει την κυβέρνηση, να το κάνει, ας το κάνει», είπε ο κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ και τόνισε πως «μόνο για την περίπτωση που θα υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις».

Σε ό,τι αφορά τον κατώτερο μισθό είπε ότι η τρόικα δεν αναφέρεται σε αυτό. Η τρόικα «λέει κάντε μια οριζόντια μείωση στο 13ου και 14ου μισθό. Ξέρετε γιατί. Γιατί δεν μπορείτε να παρέμβετε σε επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχουν αγκυλώσεις. Είναι πολύ μεγάλοι οι μισθοί που έρχονται από το παρελθόν, από τη δεκαετία του ΄70 και του ’90», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και υπογράμμισε την αντίφαση ότι η Ισπανία έχει πέντε μονάδες ανεργία περισσότερη από την Ελλάδα παρά τους μικρότερους κατώτερους μισθούς που έχει.

Τέλος, απέκλεισε το πάγωμα των αυξήσεων λέγοντας ότι τα θέματα αυτά θα συζητηθούν όταν εκπνεύσει η σύμβαση.