Καταγγελίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Μόσχα

Αναφορικά με την στάση της στο θέμα του Εφραίμ


ΕΛΛΑΔΑ
22:37
10/01/2012
Καταγγελίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Μόσχα
3
loading

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει ως «επέμβαση» της ρωσικής εκκλησίας στις υποθέσεις του τις δηλώσεις και τα διαβήματα που έγιναν υπέρ του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο Φανάρι μετά τη σημερινή συνάντηση της Συνόδου, τονίζει ότι το Άγιο Όρος, είναι «κανονικόν έδαφος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Αποτελείται μεν από Ορθοδόξους μοναχούς διαφόρων εθνοτήτων, τούτο όμως ουδόλως προσδίδει εις αυτό πανορθόδοξον χαρακτήρα, επιτρέποντα την οιασδήποτε μορφής επέμβασιν εις αυτό άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από συζήτηση του «θέματος της προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η περί αυτόν Σύνοδος εκφράζουν «λύπην» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ηγούμενο Εφραίμ, και την όλη υπόθεση, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση που τονίζει ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά πάγια τακτική σεβόμενο την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποφεύγει πάντοτε πάσα εις δικαστικάς υποθέσεις, ανάμειξη, δοθέντος, άλλωστε, ότι αγνοεί το περιεχόμενον της σχετικής δικογραφίας».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ζητήσει από τον ηγούμενο Εφραίμ να απομακρυνθεί από τη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία του ελέγχου των υποθέσεων της Μονής από την ελληνική δικαιοσύνη. Η προτροπή αυτή ενώ εισακουστεί για ένα διάστημα, στη συνέχεια αγνοήθηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ επέστρεψε στα καθήκοντά του, μετά από σχετική απόφαση συμβουλίου της Μονής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar nikolaos

  μόνο τα ματιασας μην βγάλετε κατά τα άλα--- παρακαλώ αφηστεμε υσηχο.

 2. avatar Κωστας Μ.

  Ο Ποντιος Πιλατος ως γνωστον ενιψε τας χειρας του ...και κατοπιν αυτοκτονησε...

 3. avatar xarilaos

  Εκεί παίζεται το παιχνίδι...! Απορώ πως άργησε τόσο πολύ να εκδηλωθεί...
  Για το μεγάλο οικόπεδο γίνεται ο καυγάς... μην το χάσει...
  Εδώ κόντεψε να μας χωρίσει στα δύο πριν μερικά χρόνια με την παλαιά και νέα Ελλάδα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει