Το «πράσινο φως» για την κατασκευή πέντε νέων λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη άναψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», οι νέες λεωφορειολωρίδες θα κατασκευαστούν στη Λεωφόρο Στρατού, και στα δύο ρεύματα, από την Καυταντζόγλου έως την οδό Αγίας Τριάδος, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, επίσης στα δύο ρεύματα, στο τρίγωνο από την Λεωφόρο Στρατού και την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την Βαλαγιάννη, σε ολόκληρο το τμήμα της Αγγελάκη και στην Γεωργίου Παπανδρέου, από το ύψος της Μαρίας Κάλλας έως την Θεμιστοκλή Σοφούλη. Η πέμπτη λεωφορειολωρίδα, που συμπεριλαμβάνεται στις νέες, είναι αυτή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, η οποία έχει κατασκευαστεί εδώ και καιρό όμως δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν προτεραιότητα.

«Το αυτοκίνητο πέθανε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς. Η σκέψη μας φτάνει ακόμη και σε πλήρη απαγόρευση του Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι τα χρήματα για την κατασκευή των λεωφορειολωρίδων είναι διασφαλισμένα και προσέθεσε μέσα από τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς οι ειδικές λωρίδες θα τεθούν σε λειτουργία έως το καλοκαίρι.