Με ταλαιπωρία ξεκινάει και αυτή η εβδομάδα στον κλάδο της υγείας αφού οι γιατροί συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ζητώντας την κατοχύρωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί θα απέχουν από τα ιατρεία τους σήμερα και αύριο όπως αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Οι γιατροί διεκδικούν «τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει.

Τέλος οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.