Στο 20% των συντάξιμων αποδοχών οι επικουρικές συντάξεις

Νέο πλήγμα στα εισοδήματα των ασφαλισμένων


ΕΛΛΑΔΑ
14:01
05/01/2012
Στο 20% των συντάξιμων αποδοχών οι επικουρικές συντάξεις
2
loading

Στο 20% των συντάξιμων αποδοχών θα διαμορφωθούν οι επικουρικές συντάξεις, γεγονός που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ψαλίδι θα υπερβαίνει το 30%. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε εκ νέου στο υπουργικό, ο Γιώργος Κουτρουμάνης οι ασφαλισμένοι θα δεχθούν νέο πλήγμα στα εισοδήματα τους.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο υπουργός το σχέδιο προβλέπει μείωση των επικουρικών συντάξεων στα ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα και ταυτόχρονα καταβάλλουν συντάξεις που υπερβαίνουν το 20% των συντάξιμων αποδοχών.

Στόχος θα πρέπει να είναι η αποτροπή ελλειμμάτων από το 2014 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ενιαίο ποσό σύνταξης για όλα τα ταμεία ή ενιαίες οριζόντιες περικοπές. Θα διαφοροποιηθούν ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και τις οικονομικές δυνατότητες, όπως αυτές αποτυπώνονται στις μελέτες και στα σημερινά οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των ταμείων.

Ποιοι γλιτώνουν το «μαχαίρι»

Καμία μείωση σε συντάξεις που αντιστοιχούν στο 20% του συντάξιμου μισθού και επομένως και καμία μείωση για τους νέους ασφαλισμένους (από 1/1/1993 και μετά). Όπως είπε ο υπουργός: «Εάν δεν προχωρήσουμε σήμερα σε παρεμβάσεις, οι μελλοντικοί συνταξιούχοι κυρίως οι νέοι, είναι αμφίβολο εάν θα πάρουν επικουρική σύνταξη και στην καλύτερη περίπτωση η σύνταξη τους θα είναι στο 1/3 της σημερινής καταβαλλόμενης σύνταξης».

Επίσης θα υπάρξει διευθέτηση του πραγματικού χρέους του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑΜ (αντί των 2,8 δισ. ευρώ στα 4,5 δισ. ευρώ που εκτιμάται) και απόδοση του σε ετήσιες δόσεις κατά τα πρότυπα του Νόμου 3655/2008 (15 δόσεις).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Stavros Aktidis

    ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΞΕΡΩΨΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΩΣ Η ΜΕ ΤΣΑΤΖΙΚΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑΠΑΝΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΩΡΗΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΧΗ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΚΕΡΔΗ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΡΙΞΗ ΤΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΗ ΕΧΗ!

  2. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

    Α Ν Υ Π Α Κ Ο Η,ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει