Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, στο θέμα του κατώτατου μισθού, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παπαγόπουλος και σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο κατώτατος μισθός και τα δώρα δεν είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε την ανάγκη να γίνει ενδελεχής προσέγγιση στο θέμα της ανταγωνιστικότητας λέγοντας ότι η τρόικα δεν γνωρίζει την πραγματική δομή της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω την υπογραφή τους, ακόμα και αν η κυβέρνηση προχωρήσε σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα ζητήματα που θέτει η τρόικα, γιατί η αξιοπιστία είναι το ζητούμενο και η κοινωνία πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει ερωτηματικά για τις απαιτήσεις της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού.

Ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε ότι «το να ρίξεις τον κατώτερο μισθό και μάλιστα παραβιάζοντας τη λειτουργία της κοινωνικής διαπραγμάτευσης, είναι έγκλημα».

Τέλος, είπε ότι η βασική αιτία που αποτρέπει τις επενδύσεις είναι το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και όχι οι μισθοί