Η Αθήνα θωρακίζεται με τσιμεντένιες μπάλες και βυθιζόμενα εμπόδια

Σκοπός του σχεδίου είναι η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο


ΕΛΛΑΔΑ
11:27
13/09/2017
Η Αθήνα θωρακίζεται με τσιμεντένιες μπάλες και βυθιζόμενα εμπόδια
4
loading

Σχέδιο για τη θωράκιση της Αθήνας από το ενδεχόμενο επίθεσης με αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, σε συζητήσεις με τον Δήμο της Αθήνας για την τοποθέτηση σταθερών ή βυθιζόμενων εμποδίων (κολονάκια) στους δρόμους περιμετρικά του ιστορικού κέντρου βρίσκονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επισήμως, το θέμα αφορά τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρομημένα στενά του εμπορικού τριγώνου. Αξιωματούχοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, αναφέρουν στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι σκοπός του σχεδίου είναι η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως αυτές στη Νίκαια, στο Λονδίνο και πιο πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Το σχέδιο προβλέπει δημιουργία περισσοτέρων μεικτών κλιμακίων αστυνόμευσης και ελέγχων με τη συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως ήδη συμβαίνει στον πεζόδρομο της οδού Ερμού για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Επιπλέον, προωθείται η έναρξη λειτουργίας εντός του ιστορικού κέντρου ενός αστυνομικού σταθμού που θα επανδρωθεί από ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την τοποθέτηση εμποδίων περιμετρικά του εμπορικού τριγώνου, καλά ενημερωμένες πηγές αποκάλυψαν ότι από στελέχη του δήμου ζητήθηκε αρχικά να ελέγξουν εάν και κατά πόσον τα βυθιζόμενα κολονάκια που είχε εγκαταστήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την περίοδο που είχε διατελέσει δήμαρχος Αθήνας λειτουργούν. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό, αφού όπως διαπιστώθηκε το σύστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας: «Πρέπει να στραφούμε σε μονιμότερες λύσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι τσιμεντένιες μπάλες», σχολίασε χθες στην «Καθημερινή» καλά ενημερωμένη πηγή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΠασατεΜπος

  ΕΚΜΕΤΑΛΕΦΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΟ. Μια που ηρθες ο παπα iss να πατρεψουμε(αλλιως ριξε χρημα) ολο το χωριο (βαλτε μπαλες παντου να πεσει κονομα χοντρη) . ΕΚΜΕΤΑΛΕΦΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

 2. avatar Gore

  Μα οι κυβερνώντες (παλαιοί και νέοι) μας διαβεβαίωναν επίμονα ότι δεν υπάρχουν πυρήνες [...] στην Ελλάδα , διότι έκαναν εξαιρετική δουλειά στον έλεγχο της ....¨¨εισόδου¨¨ στην χώρα μας !

 3. avatar Blue velvet

  Αν ο έλεγχος πρόκειται να γίνει όπως στην Ερμού, καλύτερα να το αφήσουμε....
  Κάθε τύπου οχήματα κυκλοφορούν στο πεζόδρομο οποιαδήποτε ώρα της μέρας και οι ενστολοι αραχτοι έξω από το Zara με freddo και κινητό....
  Επίσης για πολλοστή φορά γράφω και κάθε φορά που υπάρχει τροχονομος στο φανάρι της Βασιλισσης Σοφίας με την Αμαλίας, του το.λεω και.με κοιτάζει σαν χανος....
  Στο τέλος της Β. Σοφίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στροφή αριστερά για Αμαλίας. Εκείνη την ώρα επιτρέπεται η διάβαση των πεζών. Υπάρχουν και δύο πινακίδες. Μια για απαγόρευση στροφης και μια για υποχρεωτική πορεία ευθεία.
  Είναι θέμα χρόνου να χτυπήσουν κάποιοι τουρίστες.....
  Κι όλα αυτά μπροστά στους τροχονομους......

  Φιλια Ελλαδαρα μου,
  Δεν σε αγαπάνε, δυστυχώς.....

  1. avatar ΠασατεΜπος

   ...και κλαμα η κυρια.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει