Η «τρέλα» του Κιμ επηρέασε παιδιά στην Μήλο

«Διαφυλάττω την υγεία και την ακεραιότητα των δημοτών μου» λέει ο δήμαρχος


ΕΛΛΑΔΑ
15:18
12/09/2017
Η «τρέλα» του Κιμ επηρέασε παιδιά στην Μήλο
1
loading

Η κρίση στην Κορεατική χερσόνησο «έπληξε» και την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Μήλο! Η επίσκεψη μαθητών από το όμορφο νησί, στο νησί Σοντοσίμα της Ιαπωνίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο νησιών, αναβάλλεται.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σχολιάζοντας το γεγονός στο newsbeast.gr, ο δήμαρχος της Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης δήλωσε τα εξής:

«Εμείς είμαστε αδελφοποιημένοι με το νησί της Σοντοσίμα της Ιαπωνίας. Μία σχέση πολύ στενή και πολύ δυνατή. Μία χρονιά λοιπόν μας επισκέπτεται μια ομάδα 12 παιδιών, που είναι ένας αριθμός συμβολικός καθώς μια δασκάλα έσωσε στον πόλεμο (σ.σ. Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) δώδεκα παιδιά, μαζί με κάποιους εκπροσώπους του Δήμου και της επιτροπής αδερφοποίησης και κάτι ανάλογο κάνουμε και εμείς. Έχουμε φτιάξει στη Μήλο επιτροπή αδελφοποίησης για αυτή την υπόθεση στην οποία πρωτοστατή αντιδήμαρχος κα Τούρλου. Έχουμε φτιάξει χώρο αδερφοποιήσεων, έχουμε κάνει πάρκο αδερφοποιήσεων με το συγκεκριμένο νησί της Ιαπωνίας και φέτος ήταν η δική μας σειρά. Υπήρχε μια τέτοια δέσμευση ότι θα πάμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάττω την υγεία και την ακεραιότητα των δημοτών μου. Πρότεινα λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο όταν έγινε η εισήγηση πως μέχρις ότου ο «παλαβός» (σ.σ. Κιμ Γιονγκ Ουν) αυτός συνέλθει δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά, προκειμένου μην συμβεί τίποτα. Κανείς δεν ξέρει τί έχει μέσα στο μυαλό του.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και έχω μια δέσμευση ότι θα πάνε πάντα τα ίδια παιδιά και οι ίδιοι από το δημοτικό συμβούλιο. Πάμε πλέον με την λογική να πάμε τον Οκτώβριο του 2018, σε συμφωνία μαζί τους, γιατί εμείς είχαμε πει να πάμε τον Μάρτιο αλλά δεν μπορούν. Οπότε θα πάμε τον Οκτώβριο του 2018 αν έχουν ηρεμήσει τα πράγματα».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα mileikanea.gr επικαλούμενη ως πηγή το greecejapan.com, στη φετινή επίσκεψη θα συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα, από τα οποία 13 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς και διμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Μήλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναβάλλεται αποστολή αντιπροσωπείας ανάμεσα στα δύο νησιά. Προηγουμένως είχαν ματαιωθεί επισκέψεις των Ιαπώνων μαθητών στη Μήλο, το 2001 λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και το 2011 λόγω της τραγωδίας από τον καταστρεπτικό σεισμό και το τσουνάμι που είχε πλήξει τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Η αδελφοποίηση της Μήλου με τη Σοντοσίμα έγινε στις 8 Οκτωβρίου του 1989.

Πέρσι αντιπροσωπεία από τη Σοντοσίμα είχε επισκεφθεί τη Μήλο όπου εγκαινιάστηκε το Πάρκο Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας.

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar BlackeRebel

    Ενώ ο παλαβός Τραμπ είναι εντάξει ε δήμαρχε;Αυτή την δουλοπρέπεια να μην είχατε μερικοί!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει