Στην επιχειρούμενη νομοθετική κατάργησή τους αποδίδουν οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης την απόφαση για την παραίτησή τους και ουσιαστικά, όπως προκύπτει από το υπόμνημά τους, επιμένουν στο νόημα των καταγγελιών της επιστολής παραίτησής τους.

«Δεν θα εκτραπούμε από τον ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Δεν έχει νόημα άλλωστε να επικεντρωθούμε και να εστιάσουμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει, ουδόλως όμως μας επηρεάζει στη δικαστική μας αποστολή, αγνοώντας παραλλήλως και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίο δεν μας επηρεάζει απλώς αλλά κυριολεκτικά μας εξουδετερώνει και μας καταργεί».

Οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα και παρέδωσαν γραπτό υπόμνημα και εντός της ημέρας αναμένεται η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί.