Να καταθέσουν εγγράφως τι εννοούσαν με τις χθεσινές δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν εγγράφως (και πάλι) στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους, εντός δύο ημερών, ζητεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρής από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο Σπ. Μουζακίτης, σε χθεσινές δηλώσεις του, εξέφρασε την απορία γιατί αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο Φ. Μακρής για τους λόγους παραίτησης (αντικατάστασης) των δύο οικονομικών εισαγγελέων (Πεπόνη και Μουζακίτη).

Είπε ακόμη ο κ. Μουζακίτης, ότι έχουν λάβει προθεσμία πέντε ημερών για να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα και προσέθεσε ότι αυτό, που έδωσαν στην εκπνοή του 2011 στον κ. Μακρή, ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα και όχι υπόμνημα.
Πρόσθεσε πως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αναφέρει στους προϊσταμένους τους όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που έχουν για παρεμβάσεις στο έργο τους.

«Προς Κ.κ.

1.Γρηγόριο Πεπόνη

2.Σπυρίδωνα Μουζακίτη

Αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών

Ενόψει 1) της από 28.12.2011 αιτήσεώς σας, με την οποία ζητάτε την αντικατάστασή σας από τα καθήκοντα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, 2) του από 29.12.2011 εγγράφου υπομνήματός σας, το οποίο υποβάλατε εντός της ταχθείσας από εμάς πενθήμερης προθεσμίας, και 3) της επανόδου σας με την από 2.1.2012 νεότερη αίτησή σας, στην οποία αναφέρετε ότι προτίθεσθε εντός της ταχθείσας πενθήμερης προθεσμίας, όπως αναγράφετε, “να προσκομίσετε πλήρεις και αναλυτικές έγγραφες διευκρινίσεις”, παρακαλώ να μου υποβάλετε μέσα σε προθεσμία δύο ημερών από σήμερα, ήτοι μέχρι τη μεσημβρία της 5.1.2012, ημέρα Πέμπτη, τις διευκρινίσεις που αναφέρετε.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Φώτιος Μακρής».

Να σημειωθεί ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν οι ίδιοι να καταθέσουν και πάλι για δεύτερη φορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή.