Άνοδος στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές στον Έβρο

Αναλυτικά οι βάσεις στις σχολές της περιοχής


ΕΛΛΑΔΑ
14:23
24/08/2017
Άνοδος στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές στον Έβρο
loading

Άνοδο παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής στην πλειονότητα των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Έβρου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Παιδείας, η ανακοίνωση των οποίων έβαλε τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων του 2017.

Ειδικότερα, υψηλότερη κατά 3.911 μόρια είναι η βάση εισαγωγής στη σχολή Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Ορεστιάδα, ενώ η βάση εισαγωγής στη σχολή Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στην Αλεξανδρούπολη σημείωσε άνοδο 1622 μορίων και 1286 μορίων το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, επίσης στην Αλεξανδρούπολη. Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης και η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου έρχονται να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά περί ανόδου των βάσεων στις Ιατρικές σχολές, με τη βάση εισαγωγής στην πρώτη σχολή να ανέρχεται στις 18.713 μόρια έναντι 18.648 στις εξετάσεις του 2016 και στη δεύτερη στις 12.271 μόρια έναντι 11.987 πέρυσι.

Τέλος, μικρή πτώση, της τάξης των 65 μορίων, καταγράφηκε στη σχολή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη καθώς και πτώση 107 μορίων στη σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εισακτέων μαθητών του νομού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Στέργιος Αποστολακούδης.

«Η φετινή ήταν μία καλή χρονιά, όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων στις σχολές τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα αποτελέσματα είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» σημειώνει κάνοντας ειδική αναφορά στους επτά επιτυχόντες του Εσπερινού ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης: «Οι επτά εισακτέοι σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα πολύ καλό ποσοστό, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι που είναι ενήλικες, εργαζόμενοι και με οικογενειακές υποχρεώσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει