«Πάμε να καθαρίσουμε έναν Οργανισμό, ο οποίος δεν έχει την καλύτερη φήμη» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Στέλιος Παππάς, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι «όταν συγκρούεσαι δεν μπορεί να τους ευχαριστείς όλους, θα δυσαρεστείς αυτούς που είχαν συμφέρον να συνεχίζεται μια μη ομαλή κατάσταση, και θα προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον λαό που είναι και ο μεγάλος στόχος […] Είναι πάρα πολύ σοβαρή η δουλειά για να παίζουμε, φαίνεται πως το ξέρουν και θέλουν να το κάνουν “γαργάρα”».

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ «οι συγκοινωνίες είναι ένα κοινό αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνει ο πολίτης, πρέπει να υπάρχει ένα δυναμικό που να μπορεί να του το προσφέρει. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο ο οποίος του έχει ανατεθεί».

«Μια κοινωνία», πρόσθεσε, «αναδεικνύει τον πολιτισμό αν μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών, και κυρίως των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα διεκδικήσουν οι ίδιοι. Που σημαίνει ότι και στις συγκοινωνίες, στην παιδεία, και στην υγεία απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι μαθητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι γέροντες, και φυσικά όλοι οι πολίτες που βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση από κάποιους άλλους».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «αυτή η ιστορία είναι μεταβατική, έχει μια ημερομηνία λήξης στο τέλος του 2019, γιατί μια-μια τις δραστηριότητες πρέπει να τις εξυγιάνουμε και να τις μεταβιβάζουμε στον νέο φορέα. Να ξεσκαρτάρουμε την κατάσταση για να μπορέσει σε έναν χρονικό ορίζοντα ορατό να υπάρξει μια απολύτως εξυπηρετική διαδικασία για τους πολίτες. Δεν έρχομαι από τον Άρη, αλλά από την Αθήνα, και με πολύ καλή γνώση επί του θέματος».

Ως προτεραιότητα της νέας διοίκησης χαρακτήρισε το να υπάρχουν «καλές αστικές συγκοινωνίες για τους πολίτες, να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι για να μπορούν να προσφέρουν». Τόνισε δε, ότι «βεβαίως όπου υπάρχουν σκάνδαλα θα τα αποκαλύψουμε. Με αυτή την εντολή ερχόμαστε στον ΟΑΣΘ».

Απαντώντας στα σχόλια που έγιναν από την αντιπολίτευση για την σχέση του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, τόνισε: «έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε για να παίζουμε. Η σύνδεσή της δικής μου τοποθέτησης μου με τον Νίκο είναι τελείως βλακώδης. Είμαστε στο κίνημα με κατάθεση ψυχής. Μερικές φορές γελάω μερικά από αυτά που λέγονται και θα τα χρησιμοποιώ ως ανέκδοτα».

Σε ό,τι αφορά την αποποίηση μισθού απάντησε ότι ήταν ζήτημα τιμής για εκείνον να αποποιηθεί τον μισθό του προέδρου του ΟΑΣΘ την στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι. «Είμαι λιτός άνθρωπος, μου φτάνει η σύνταξή μου και κυκλοφορώ με το λεωφορείο. Θα δημοσιοποιήσω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία» κατέληξε.

Αμπατζάς: Μέσα στον Αύγουστο οι διαφορές στη λειτουργία

Ορατές στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο οι πρώτες μικρές διαφορές στη χρήση και λειτουργία των αστικών λεωφορείων της πόλης, χάρη σε παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ), δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς, κατά την τελετή παραλαβής από την απερχόμενη διοίκηση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη (ο ΟΣΕΘ αντικαθιστά το ΣΑΣΘ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Αμπατζάς επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών η διοίκηση του νέου φορέα (ΟΣΕΘ) αναμένεται να αποκτήσει δυνατότητα υπογραφής (οπότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τις πρώτες παρεμβάσεις).

Ερωτηθείς για τους 10 εργαζόμενους στο ΣΑΣΘ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πεντάμηνο, απάντησε: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα, τα χρήματα υπάρχουν και με το που θα αποκτήσουμε δικαίωμα υπογραφής το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «ο ΟΣΕΘ έχει πολλή δουλειά να κάνει, και σε σχέση με τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σε δύο χρόνια ξεκινά δοκιμαστικά». Όπως πρόσθεσε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ΟΣΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ, κάτι που δεν συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά τον ίδιο, η αναβάθμιση της τηλεματικής, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η επιστροφή χρημάτων, όταν υπάρχουν ρέστα κατά την έκδοση εισιτηρίων πάνω στο λεωφορείο, είναι θέματα που το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕΘ πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής, στην οποία συμμετείχε η διοίκηση του ΣΑΣΘ, με επικεφαλής τον μέχρι σήμερα πρόεδρο, Ιωάννη Παλαιστή, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.