Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο επισιτισμού και τουρισμού σήμερα απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων στην «εργοδοτική ασυδοσία», που καταγγέλλει.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα συνεχή ρεκόρ εσόδων και επισκεψιμότητας στον τουρισμό, στις εργασιακές σχέσεις αυτά δεν έχουν τον παραμικρό θετικό αντίκτυπο. Αντίθετα, όπως τονίζουν οι απεργοί, η εργοδοτική ασυδοσία φέρνει απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, με την επιβολή νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη νέα νομοθεσία διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις επιμένοντας «στην προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και στην επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές, όπως με το αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ και την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ προγραμματίζει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί.

Τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων στηρίζει η ΓΣΕΕ. «Είναι αδιανόητο, την ώρα που η χώρα μας έχει ρεκόρ επισκεψιμότητας τουριστών και κατ΄ επέκταση, εσόδων για τον κλάδο, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό να βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα με τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά και πολλές φορές να είναι ανύπαρκτα» αναφέρει.