Αποφασισμένοι να κάνουν κινητοποιήσεις για να μην προχωρήσουν τα έργα κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης δηλώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το έργο από τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ζουρνά.

Το μέλος του Δικτύου Φορέων και Συλλόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά της κατασκευής του ΣΜΑ, Μιχάλης Σπάσος, δήλωσε ότι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας δεσμεύτηκαν ότι θα σταματήσουν οι εργασίες μέχρι την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου Παύλου Μελά, κατά του έργου.

Σε περίπτωση που συνεχιστούν οι εργασίες, οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για να τις σταματήσουν. Όπως είπε ο κ. Σπάσος, ζητούν να σταματήσει το έργο μέχρι τον Απρίλιο του 2012, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσε ο πρώην δήμος Ευκαρπίας.

Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι η κατασκευή του ΣΜΑ ξεκίνησε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση, ενώ σε αυτόν θα καταλήγει το 80-85% των απορριμμάτων των δήμων Θεσσαλονίκης και θα συγκεντρώνει καθημερινά 1.100 τόνους σκουπιδιών.