Φωτίου: Τον Σεπτέμβρη θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς 100.000 παιδιά

«Όσα παιδιά είναι από φτωχές οικογένειες ή από οικογένειες ανέργων ή με ΑμεΑ θα μπουν καθ’ υπέρβαση»


ΕΛΛΑΔΑ
13:01
06/07/2017
Φωτίου: Τον Σεπτέμβρη θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς 100.000 παιδιά
12
loading

«Ο τελικός αριθμός των παιδιών, που νομίζουμε ότι φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τον Σεπτέμβρη, θα είναι 100.000 παιδιά, 10.000 πάνω από τα περσινά», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Φέτος δόθηκαν 92.239 vouchers στις μητέρες, έναντι 84.800 πέρυσι. Οι μητέρες δηλαδή με το voucher βρίσκουν μία θέση στα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό. Αν τον Σεπτέμβρη υπάρχουν vouchers που δεν έχουν ενεργοποιηθεί, όπως έγινε και πέρυσι, σε αυτή την περίπτωση το ισόποσο νούμερο vouchers και χωρίς να πάρουμε από τις μητέρες όσα έχουμε ήδη δώσει γιατί μπορεί να βρουν αργότερα θέση σε παιδικό σταθμό, για το ισόποσο νούμερο vouchers και όσα εκατομμύρια δεν ενεργοποιήθηκαν, τα ξαναδίνουμε, επιπλέον», είπε η κ. Φωτίου και διευκρίνισε: «Το γεγονός ότι υπάρχουν 130.000 παιδιά, τα οποία δε θα μπουν όλα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ευθέως ανάλογο με το ότι δεν έχουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα έπρεπε όλα τα μέσα ενημέρωσης αντί να λένε αυτά που λένε εναντίον της κυβέρνησης, να συζητήσουν και να ξαναβάλουν το θέμα του ανοίγματος βρεφονηπιακών σταθμών από τους δήμους ή και από τους ιδιώτες».

Η κ. Φωτίου επισήμανε ότι προκειμένου να καλυφθεί η κάθε χρόνο αυξανόμενη ζήτηση εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και παιδιά από φτωχές οικογένειες και οικογένειες ανέργων. «Αυτό δεν υπήρχε στο προηγούμενο πρόγραμμα. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ, της εναρμόνισης της οικογενειακής ζωής, αφορούν την εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα. Οι προηγούμενες από εμάς κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν όλα τα χρήματα του ΕΣΠΑ κάθε χρονιά, με αποτέλεσμα σχεδόν να μην υπάρχουν πια χρήματα για τις επόμενες χρονιές. Εμείς γι’ αυτό βάζουμε τα χρήματα που απαιτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εφέτος συγκεκριμένα 131 εκατ. θα βάλει η κυβέρνηση και μόνο 73 εκατ. θα μπουν από το ΕΣΠΑ, ενώ και πέρυσι βάλαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την κυβέρνηση», εξήγησε.

Διαβεβαίωσε δε ότι φέτος «όσα παιδιά είναι από φτωχές οικογένειες ή από οικογένειες ανέργων ή με ΑμεΑ θα μπουν καθ’ υπέρβαση, όσο και αν χρειαστεί θα πληρώσουμε όλα τα χρήματα καθ’ υπέρβαση».

«Όλες οι θέσεις θα καλυφθούν, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε άδειες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε θέσεις. Θα παρακαλούσα τους δημάρχους, αφού το ξέρουν το πρόβλημα καλά, να μην κάνουν πολιτική εκμετάλλευση σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με αφορμή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος των παιδικών σταθμών η κ. Φωτίου ανέφερε: «Οι δήμαρχοι δεν νομιμοποιούνται να μη γνωρίζουν την περσινή διαδικασία. Λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη όλους όσους είχαν βρει θέση για τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακό σταθμό από τους επιλαχόντες τούς πήραμε, όλους, καθ' υπέρβαση όσων vouchers είχαμε δώσει.

Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Το πρόβλημα που δεν λένε οι δήμαρχοι είναι γιατί δεν ιδρύουν νέους παιδικούς σταθμούς και γιατί δεν ιδρύουν νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τους καλέσαμε από πέρυσι να βρούμε λύση σε αυτό. Δεν είναι καλό πράγμα να σπεκουλάρουν πολιτικά πάνω σε ένα θέμα, το οποίο υπήρχε τόσα χρόνια, το κρύβανε κάτω από το τραπέζι, όλα τα χρόνια της κρίσης, δεν έπαιρναν τα φτωχά παιδιά και προσπαθούσαν να πουν ότι τότε ήταν όλα καλά».

Η κ. Φωτίου υπενθύμισε ότι το 2019 προγραμματίζεται να διατεθούν 260 εκατ. ευρώ επιπλέον για τους παιδικούς σταθμούς και συγκεκριμένα για τη δημιουργία 45.000 νέων θέσεων (30.000 το 2019 και 15.000 επιπλέον θέσεις το 2020 από τα αντίμετρα). «Το 2019 θα ιδρύσουμε 1.800 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους οποίους θα χρηματοδοτήσουμε από αυτό το πρόγραμμα. Έχουν υπολογιστεί τόσο τα χρήματα για την κατασκευή των χώρων, όσο και για τον υλικό εξοπλισμό τους, πέρα από τα vouchers, που απαιτούνται για τις 30.000 επιπλέον παιδιά επιπλέον το 2019», σημείωσε.

«Φέτος φτάνουμε (σ.σ. ο προϋπολογισμός για τα vouchers) στα 205 εκατ. αυτήν τη στιγμή, έναντι 176 εκατ. που παραλάβαμε, θα αυξήσουμε το ποσό όσο χρειάζεται ακόμη παραπάνω φέτος ανάλογα με την κατάσταση που θα καθαρίσει τον Σεπτέμβρη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός και πρόσθεσε: «Καλώ τους δημάρχους και την ΚΕΔΕ να ετοιμαστούν με τις μελέτες γι' αυτήν τη μεγάλη αναμόρφωση, όπου θα προσθέσουμε στους 2.800 υφιστάμενους 1.800 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να ετοιμαστούν μην τύχει και παρόλο που θα έχουμε τα χρήματα το 2019 δεν είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν οι παραπάνω 30.000 θέσεις των παιδιών μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Μπουλης

  Δηλαδή, απατεώνες είμαστε;

 2. avatar Αρχικά……

  χτύπησε Ο.....ΖΟΥΡΑΡΗΣ.ακολουθούν,ΜΠΑΛΑΦΑΣ,ΠΟΛΛΑΚΗΣ,ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΚΥΡΑ ΘΕΑΝΩ(ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?) Οποιος έβγαλε κράνος να το ξαναφορέσει γιατί ο...ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ είναι καθημερινός.

 3. avatar Αριστερή διανόηση

  Για να εξηγούμαστε: το πρόβλημα δεν προέκυψε επειδή ξαφνικά οι έλληνες αποφάσισαν να κάνουν παιδιά σαν τα κουνέλια. Απλώς οι τριτοκοσμικοί νομάδες, ως γνωστό, ήρθαν για να ανανέωσουν τον γηρασμένο πληθυσμό της Ευρώπης και τους ευχαριστούμε για αυτό.
  Οι αγαθοεργίες δεν είναι ποτέ δωρέαν (αν είναι, δεν είναι αγαθοεργίες). Αρκεί κάποιος άλλος να πληρώνει τον λογαριασμό.

 4. avatar Alex.

  Δηλαδη να κανουμε ενσταση η παλι προηγουνται οι αλλοι?ρωταω να ξερω 2 παιδια εκτος 2 παιδια σε ιδιωτικο...και η μητερα τους με ιατρικο προβλημα ευχαριστω για τη υποστηριξη σας και την αξια κατανομη.ευαριστω για την αξιοκρατια σας ελπιζω και ευχομαι στη θεση μου να μην ερθετε ποτε...σας ευχαριστω παρα πολυ...

 5. avatar bourtsouklis

  Μισθωτοί που δεν μπορούν αντικειμενικά να κρύψουν εισοδήματα και πληρούν τις προδιαγραφές και έχουν μεγάλη ανάγκη να πάνε τα παιδιά τους σε ένα παιδικό μενού η εκτός γιατί τις θέσεις τις δίνουν σε αυτούς που δηλώνουν μέχρι 8.000€ και τα υπόλοιπα μαύρα.....Αλλά υπομονή 1 χρόνο ακόμα και θα φύγετε συριζαιοι για πάντα από την εξουσία!!

 6. avatar Μγιατ

  2 χρονιές τώρα προσπαθώ να πάρω voucher αλλά ξέρετε ποιοι τα παίρνουν;όσοι δε δηλώνουν εισοδήματα, όσοι δουλεύουν μαύρα και οι αλλοδαποί. Για τους Συριζαίους μάλλον είναι πιο σωστό να τιμωρούμαστε εμείς που δηλώνουμε τα πάντα και που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και είμαστε και Έλληνες!

 7. avatar ELDI

  Ούτε που διαβάζω τί λέει η εν λόγω κυρία.
  Τα ψέματα τα της δεν έχουν όριο, έβλεπε κλεισμένη την αξιολόγηση από το χειμώνα θυμάμαι .
  Κάτι τέτοια άτομα λένε ψέματα και στον εαυτό τους. Δυστυχώς για αυτούς σήμερα που όλα καταγράφονται δεν μπορούν να κρυφτούν στο "άλλο είπα δεν καταλάβατε" κλπ.

 8. avatar likytdt

  άρχισε να φτιάχνεις γεμιστά από τωρα για να προλάβεις

 9. avatar τι σημαίνει από φτωχές οικογένειες;

  μάλλον θα εννοεί τους γονείς που δουλεύουν μαύρα τους ανέργους που έχουν όλη τη μέρα στη διάθεση τους να κάνουν το οτιδήποτε ακόμη και να προσέχουν τα παιδιά στο σπίτι λέω εγώ τώρα και παίρνουν τη θέση από τα παιδιά που οι γονείς τους δουλεύουν και δεν έχουν να τα αφήσουν πουθενά και εικονικά εκκαθαριστικά που ως συνήθως δεν ισχύουν. Αξιοκρατία 0 και οι έλληνες με τα ελληνόπουλα τους θα ανοίξουν τα φτερά τους με το έτσι θέλω και να πάνε σε άλλη χώρα διότι στο Ελλαδιστάν δεν έχουν μέλλον διότι έχουν προτεραιότητα οι "πρόσφυγες" και όλο το συνοθύλευμα που έχει μαζευτεί και κατσικωθει με το έτσι θέλω στις πλάτες μας στερώντας τα δικαιώματα μας που είναι τα αυτονόητα με όλα τα κριτήρια έχοντας από δέκα παιδάκια ζωή να χουν. Ασε που από σεπτέμβρη που θα έχουν voucher και οι σταθμοί δεν θα έχουν κενές θέσεις όπως γίνεται κάθε χρόνο. Αναμένω τις εκλογές που λειαν συντόμως θα έρθουν και εκεί να δω τα μουτράκια σας τα γλυκα ποσό πολύ θα χαμογελάνε χαχανουλιδες του σορού!!

 10. avatar Κ……λες

  Ξεψτιλισμενοι ψεύτες

 11. avatar micro

  Όσοι δουλεύουν κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, υπερφορολογούνται και καταφέρνουν να καλύπτουν τις άπειρες ληστρικές εισφορές που προέρχονται από το κράτος να πάνε να κρεμασθούν σύμφωνα με τα λεγόμενα των συριζοορκ τύπου κυρα Θεανώ,. Οι ιδεοληπτικοί ψευτοαριστεροί πιστεύουν ότι όσοι έχουν μια δουλειά είναι πλούσιοι, κεφάλαιο, καπιταλιστές και το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να συντηρήσουν τον κομματικό στρατό τους , γι αυτό και καίγονται μόνο για τους άνεργους (που παίρνουν επίδομα και δεν αγχώνονται για εισφορές τύπου ΕΦΚΑ), τις φτωχές οικογένειες (που το μόνο κριτήριο είναι το εκκαθαριστικό και όχι το πραγματικό άσπρο εισόδημα) και αδιαφορούν παντελώς και επιτίθενται σε αυτούς που συντηρούν τα δημόσια ταμεία αδιαφορώντας πλήρως εάν όλοι εμείς στο τέλος κάθε μήνα δεν έχουμε ούτε κέρμα στη τσέπη μας.Δεν ξέρω πόσο μαζοχιστές είμαστε για να αντέχουμε αυτό το πολιτικό μόρφωμα και φυσικά τους εκπροσώπους του τύπου Φωτίου. Έλεος........

 12. avatar nikolakis2

  ολα τα παιδια προσφυγων πρωτα εχουν προταιραιοτητα κυρια μου!Επειδη ειναι τα παιδια τα οποια θα αντικαταστησουν τους Ελληνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει