Μέχρι και τριπλάσια χρήματα, σε σχέση με έναν απλό ταξιδιώτη, δαπανά στον τόπο του προορισμού του ο «συνεδριακός τουρίστας» βάσει διεθνών ερευνών, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαπουντζής, με την ευκαιρία της συμμετοχής του φορέα στη διεθνή έκθεση EIBTM της Βαρκελώνης. Γι΄αυτό άλλωστε, η Θεσσαλονίκη ευελπιστεί να αποσπάσει μερίδιο της πίτας των μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή μας στην ΕΙΒTΜ. Στις επαφές που πραγματοποιήσαμε μπήκαν οι βάσεις για τη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων στο μέλλον, γεγονός που θα βοηθήσει στο να ξανακερδίσουμε και να αυξήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι τουριστών», επισήμανε ο κ.Σαπουντζής, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, εκπροσώπησε τον φορέα στην έκθεση.

Ήδη, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης απηύθυνε πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους ξένους διοργανωτές συνεδρίων «να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη στο επόμενο διάστημα, με σκοπό τη συνεργασία για διεξαγωγή σημαντικών αντίστοιχων διοργανώσεων στην πόλη», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια του τριημέρου της EIBTM, σημαντικοί τουριστικοί πράκτορες της Ισπανίας επισκέφθηκαν το σταντ του Οργανισμού στο περίπτερο του ΕΟΤ, από το οποίο «πέρασαν» και επαγγελματίες διοργάνωσης συνεδρίων από την Ευρώπη, την Ινδία, το Χονγκ Κονγκ και την Νότια Αφρική, στους οποίους έγινε παρουσίαση της Θεσσαλονίκης για συνεδριακό τουρισμό και ταξίδια κινήτρων.

Η EIBTM, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 21η χρονιά, στις 29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου του συνεδριακού τουρισμού παγκοσμίως.