Επτά ομοσπονδίες προσφεύγουν στο ΣτΕ για τα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα

Διαμαρτυρίες για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό


ΕΛΛΑΔΑ
15:48
08/05/2017
Επτά ομοσπονδίες προσφεύγουν στο ΣτΕ για τα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα
2
loading

Επτά ομοσπονδίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ένταξη του Ταμείου στο ΕΤΕΑΕΑΠ όπως προβλέπει ο νόμος 4387 του 2016.

Όπως υποστηρίζουν οι επτά κλαδικές ομοσπονδίες με αυτό το νόμο και εν συνεχεία με υπουργικές αποφάσεις η κυβέρνηση αυτό που «κατάφερε» είναι να δώσει καθοριστικά χτυπήματα στο εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα με αρπαγή των εισφορών των αποθεματικών και της περιουσίας τους χωρίς μάλιστα μελέτες και δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζουν οι ομοσπονδίες, που επεβλήθη αυθαίρετα νέο κούρεμα οδηγώντας τις εφάπαξ παροχές κάτω από την παρούσα αξία των εισφορών απονέμοντας ταυτόχρονα παροχές με το σταγονόμετρο και αυξάνοντας την εισφορά της πρόνοιας στους παλαιούς ασφαλισμένους.

Οι επτά ομοσπονδίες συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η Ομοσπονδία στον κλάδου του Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων, η Ομοσπονδία Μετάλλου, η Ομοσπονδία Εργατών Τσιμέντων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λιμανιών Ελλάδος και οι ομοσπονδίες λιμενεργατών και εποπτών του ΟΛΠ εκπροσωπώντας τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΤ προσέφυγαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου σε δικάσιμο που συζητείται σήμερα 8 Μαΐου ζητώντας την επαναφορά του Ταμείου στην αρχική του μορφή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-MΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Απόστολος Ντάλας «ζητάμε τη διατήρηση του ταμείου μας όπως ήταν καθώς διατηρούνταν από τις εισφορές των εργαζομένων μόνο και με τα αποθεματικά αυτά των εισφορών μπορούμε να κρατήσουμε το Ταμείο αυτοδύναμο».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μετάλλου κ. Μάρκος Κοντιζάς δήλωσε ότι «είχαμε ένα βιώσιμο ταμείο που απέδιδε εφάπαξ και τώρα ο κ. Πετρόπουλος ήρθε να το διαλύσει βάζοντας βιώσιμα και μη βιώσιμα ταμεία σε έναν κουβά». Τέλος, οι κλαδικές ομοσπονδίες θα κλιμακώσουν τη δράστη τους «απαιτώντας» συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του ΕΤΕΑΕΠ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Παναγιώτης ΜΑΝΗ

    Αν κάποιος στο τομέα που δουλεύει δεν δικαιούται έφ άπαξ αλλά ο εργοδότης του των δηλώνει για να πάρει τη συμβαίνει στη περίπτωση αυτή

  2. avatar ο ιδιωτικός

    τομέας δεν παίρνει εφ άπαξ επίδομα αλλά αποζημίωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει