Για πολιτικό θρίλερ μεγάλης αγριότητας όπου κανείς δεν µπορεί να φανταστεί το τέλος κάνει λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, σχολιάζοντας την εποχή που διανύουμε.

Φέτος η γνωστή τραγουδίστρια θα στήσει, μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, μια γιορτή στο Παλλάς, με τίτλο «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» που θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου.

Είναι όµως τώρα ώρα για γιορτές; «Κανείς, µηδενός εξαιρουµένου, δεν ξεχνά. Απλώς λίγο µετατοπίζεται η σκέψη. Όλο αυτό που βιώνουµε είναι ένα πολιτικό θρίλερ µε μεγάλη αγριότητα, όπου κανείς δεν µπορεί να φανταστεί το τέλος. Η µια ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Είναι µια πολύ σκληρή εποχή, µε µεγάλη διάρκεια» τονίζει σε δηλώσεις της.

«Το ότι δεν χαµογελάει ο Έλληνας µε πειράζει πολύ βαθιά. Είναι η πιο βάναυση φωτογραφία της σύγχρονης εποχής. Όλοι έχουµε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι, σε κάποιον που θα µιλήσει και θα καθαρίσει ο αέρας. Χωρίς περιττές λέξεις. Μια ανακαινισµένη, γνήσια επαφή. Και µέσα από τα λάθη του ο καθένας ας δει την πυξίδα του και τη διόρθωση της προσωπικής του πορείας» προσθέτει.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη βλέπει την κρίση όχι μόνο ως οικονομική, αλλά και ως πολιτιστική. «Είναι μια  “κατεβασιά” σε απάτητα χιόνια. Ζούµε πολλά, έναν πόλεµο µε άλλα “µέσα”. Από αυτή τη µετωπική σύγκρουση ελπίζω να σωθούµε. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση, µε καθαρή σκέψη και δουλειά» λέει χαρακτηριστικά.