Ο αστυφύλακας και ο ειδικός φρουρός κατηγορούνται, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, για εκβίαση, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Χθες το πρωί ιδιώτης κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο 23χρονος αστυφύλακας, απαιτούσε εκβιαστικά από τον ίδιο 700 ευρώ που δεν του όφειλε, και είχε σχέση με την διαδικτυακή αγορά ενός κινητού τηλεφώνου τον περασμένο το Μάιο.

Ο ιδιώτης είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής 420 ευρώ, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, ωστόσο ο αστυνομικός, συνέχιζε να τον πιέζει τηλεφωνικά για να του δώσει περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες την 1η Αυγούστου στην περιοχή της Βάρης, ο 23χρονος αστυνομικός μαζί με τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό και έναν 30χρονο ιδιώτη, τον εντόπισαν και του αφαίρεσαν με βία 160 ευρώ, ενώ απαίτησαν να τους δώσει και τα άλλα 700 ευρώ που του ζητούσαν αρχικά.

Χθες, ο ιδιώτης που έκανε την καταγγελία, είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για το ραντεβού παράδοσης των χρημάτων στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης που είχαν ακροβολιστεί στην πλατεία και είχαν προσημειώσει τα χρήματα, συνέλαβαν τον 23χρονο Αστυνομικό και τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό την ώρα της παράδοσης των χρημάτων.

Οι δύο συλληφθέντες, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του 30υχρονου ιδιώτη, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω λήξης του αυτοφώρου.