Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της ΕΥΑΘ, γιατί οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης οδηγούν σε πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.

«Από την ενασχόλησή μου επί οκτώ περίπου έτη ως δήμαρχος με τα ζητήματα αυτά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ΕΥΑΘ δεν έχει σχέδιο του δικτύου της ή αν έχει σχέδιο δεν το γνωρίζει το προσωπικό της. Δεν έχει διακόπτες (βάνες) σε πιο πυκνά σημεία, ώστε να μη διακόπτεται η υδροδότηση σε μεγάλες περιοχές αλλά στα συγκεκριμένα μόνο σημεία όπου παρατηρούνται οι βλάβες», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην αναφορά.

Η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι, κατά τον κ. Κυρίζογλου, ήταν η καθυστέρηση 19 ωρών για την αποκατάσταση μίας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στη διασταύρωση των οδών Π. Γρηγορίου Ε’ και Ελ. Βενιζέλου του δήμου, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της ΕΥΑΘ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Κυρίζογλου, σημειώνοντας ωστόσο πως οι καταγγελίες θα διερευνηθούν σε βάθος.

Πηγή:agelioforos