Νόμιμη η χρήση αιγιαλού για ξαπλώστρες και ομπρέλες

Μετά από απόφαση του Άρειου Πάγου


ΕΛΛΑΔΑ
4:47
23/11/2011
Νόμιμη η χρήση αιγιαλού για ξαπλώστρες και ομπρέλες
3
loading

Κανονικά και με το νόμο οι δήμοι έχουν το δικαίωμα να ενοικιάζουν σε τρίτα πρόσωπα τμήμα αιγιαλού με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετηθούν ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια ποδήλατα και σκάφη αναψυχής.

Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε.

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν προ εκμετάλλευση εκτάσεις αιγιαλών, η κυριότητα των οποίων εκ του νόμου ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο αφορούσε διαμάχη με επίκεντρο το νησί των Φαιάκων.

Ο Νομάρχης ασκώντας νόμιμο δικαίωμά του μίσθωνε την παραλία Κομμένου εδώ και χρόνια σε εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ.

Το δημόσιο όμως, ζήτησε από τον «ενοικιαστή» - εκπαιδευτή αποζημίωση για αυθαίρετη χρήση του αιγιαλού.

Ωστόσο, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του δημοσίου και βάζοντας τέλος στη δικαστική διαμάχη έκριναν ότι παραθαλάσσιες εκτάσεις που παραχωρούνται από τις Νομαρχίες σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να εκμισθώνονται για επιχειρηματική δραστηριότητα από δήμους και κοινότητες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Linus Van Pelt

  Εϊναι απλό... Όταν θα πας για μπανάκι το καλοκαίρι και θα έρθει το παληκαράκι το ηλιοκαμένο, χαμογελαστό να σου πει 8 ευρώπουλα η ομπρέλα, εσυ θα χαμογελάσεις πονηρά και θα σκεφτείς 'και δεν φέρνω την ομπρελίτσα τη δική μου που έχω στο πορτ-μπαγκαζ?'. Εσύ όμως δε θα έχεις χώρο να την στήσεις... οπότε το παληκαράκι θα σου πάρει τα 8 ευρώπουλα να τα πιει στο μπητς μπαρ το βραδυνο το οποίο λογο κρίσεης, δεν κοβει καια αποδειξούλες...

 2. avatar giannis

  Μα τι λένε επιτέλους εκεί στον Αρειο Παγο. Θέλω και εγώ τσάμπα έκταση για επιχείρηση,θα μου δώσει κανένας ή θα πρέπει να δώσω κάτι σε κανέναν Δήμαρχο.

  1. avatar Powerfull

   ΕΜΙΣΘΩΝΟΥΝ λέει Γιάννη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει