Στους κάδους απορριμμάτων βρίσκονται από σήμερα τα σκηνικά της επιτυχημένες σειράς «Το νησί» που καθήλωσε πέρσι τους τηλεθεατές τρελαίνοντας τα μηχανάκια της AGB!

Ιδιωτικό συνεργείο, μετά από εντολή του δήμου Αγ. Νικολάου, γκρέμισε τις γύψινες προσόψεις και επενδύσεις στις όψεις των σπιτιών του κεντρικού δρόμου του οικισμού «Επάνω Χωριό» της Ελούντας, στον οποίο έγινε ένα αρκετά μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Τα σκηνικά, αυτά τόσο στη διάρκεια των γυρισμάτων, όσο και κυρίως μετά την ολοκλήρωση, έγιναν αξιοθέατο που επισκέπτονταν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, αλλά και οργανωμένα τουριστικά γκρουπ με λεωφορεία. Τα σκηνικά είχαν ενταχτεί εν δυνάμει, στα πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής της Ελούντας.

Η ξαφνικά απόφαση αποκαθήλωσής τους, που αγνοούσαν ακόμη και μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας, άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία, αφού κανένας, ακόμη και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων των οποίων οι όψεις είχαν διαμορφωθεί, δεν επιθυμούσε την καταστροφή τους.

Το MEGA είχε στείλει πέρσι κείμενο συμφωνητικού στο δήμο Αγ. Νικολάου ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διατήρησή τους, με το οποίο του παραχωρούσε τα πνευματικά δικαιώματα για τη συντήρηση των σκηνικών και την ανάληψη οποιαδήποτε αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.

Ο δήμος αρνήθηκε να υπογράψει το συμφωνητικό με το MEGA και έτσι τα σκηνικά στην ουσία έμειναν απροστάτευτα. Σύμφωνα με τον σκηνογράφο της σειράς Αντώνη Χαλκιά, ο οποίος τα κατασκεύασε, το κόστος συντήρησης ήταν ασήμαντο, δεδομένου ότι μοναδικός τρόπος προστασίας τους ήταν η επάλειψή τους με αδιαβροχοποιητικά μέσα, για να προστατευτούν από τη βροχή.

Πηγή: librodoro.blogspot.com