Άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων περιγράφει ο Σύλλογος Καθηγητών

«Δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος και ύφος»


ΕΛΛΑΔΑ
10:34
23/03/2017
Άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων περιγράφει ο Σύλλογος Καθηγητών
3
loading

Όλα δείχνουν πως η κατάσταση στο εσωτερικό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων δεν είναι τόσο ρόδινη και σίγουρα όχι τόσο ήσυχη όσο η γενική αίσθηση της Κοινής Γνώμης.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, δηλαδή οι καθηγητές, εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία περιγράφουν ένα περιστατικό που σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με αυτήν, στις 31 Ιανουαρίου, λεκτική προστριβή ανάμεσα σε δύο καθηγητές που ξεκίνησε από μια διαφωνία επί ακαδημαϊκών θεμάτων είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, κάτι που δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος και ύφος.

Καλεί δε τα αρμόδια όργανα να διερευνήσουν το περιστατικό ώστε να αποκατασταθεί το κύρος δύο αιώνων της Σχολής.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η ανακοίνωση των καθηγητών βγήκε στις 21 Μαρτίου 2017, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά το περιστατικό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Σχολής...

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση των Καθηγητών της Σχολής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΧΡΗΑΡΣΕ

  Λυπαμαι, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣΧΩΡΑΣ, οπου και εγω φοιτησα. Σαs υπενθυμιζω οτι, η ΣΣΕ βγαζει ΗΓΕΤΕΣ και οχι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ με την στενη εννοια ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον για την μεγαλη ΣΧΟΛΗ που ιδρυσε ο Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.Οι καιροι ειναι επικινδυνοι για να τρωγομαστε.

 2. avatar Sotiris

  δεν θάθελα να κρίνω γιατί δεν είμαι σε θέση να κρίνω μη έχοντας τις κατάλληλες πληροφορίες.
  Όμως αισθάνομαι την υποχρέωση να πω ότι επί χούντας η ΣΣΕ ήταν μία από τις καλύτερες Στρατιωτικές Σχολές του Κόσμου και φιλοξενούσε πέραν των Ελλήνων Ευελπίδων και μαθητές από πολλά Κράτη Ευρωπαϊκά, Αφρικανικά, Αμερική κλπ. Μόνο από την Γερμανία φιλοξενούσε 20 Γερμανούς Ευέλπιδες, από την Αφρική 25 κλπ κλπ.
  Όμως τότε ήταν αδιαμφισβήτητα Η ΣΧΟΛΗ.

 3. avatar χαχα222

  εφόσον μια στρατιωτική σχολή την κάνανε "ακαδημαικό" ίδρυμα με τουςε καθηγητές-πολιτικό προσωπικό να έχουν μεγαλύτερη εξουσία απο το στρατιωτικό....αυτα γίνονται!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει